ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩ
Πυροτεχνήματα
Μπαλόνια
Κανονάκια-Κομφετί
Γάμος - Βάπτιση
Πινιάτες-Αξεσουάρ
Διάφορα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ-ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ

Γενικές οδηγίες :

 1. Η χρήση όλων των πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών γίνεται μόνο από ενήλικες άνω των 18 ετών.
 2. Μη δοκιμάσετε να πυροδοτήσετε ξανά πυροτέχνημα που δεν λειτούργησε.Περιμένετε 5 λεπτά και ρίξτε νερό πάνω στο πυροτέχνημα.
 3. Προσοχή να μην τοποθετηθούν ανάποδα , η σωστή θέση είναι όταν διαβάζονται τα γράμματα.
 4. Τηρήστε απόσταση ασφαλείας και μόνο σε εξωτερικό χώρο.

ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΒΟΛΕΣ

 1. Τοποθετήστε το πυροτέχνημα σε στέρεο έδαφος και φροντίστε να μην πέσει , έτσι στερεώστε το πολύ καλά με τούβλα-πέτρες που δεν ξεπερνούν το ύψος των πυροτεχνημάτων. Να μην υπάρχουν εμπόδια στην κατεύθυνση της βολής , όπως μπαλκόνια , δέντρα ή καλώδια της ΔΕΗ.
 2. Μόνο για υπαίθρια χρήση , με ελάχιστη απόσταση ασφαλείας  50 μέτρααπό ανθρώπους, ζώα, ξερά χόρτα, εύφλεκτα ή εύθραυστα υλικά. Αν πνέουν άνεμοι , αναβάλετε τη χρήση.
 3. Πυροδοτούμε το φυτίλι και απομακρυνόμαστε20 μέτρα.
 4. Για επιπλέον ασφάλεια η πυροδότηση μπορεί να γίνει με μπαταρία 9v-12v ή με τηλεχειριζόμενη συσκευή.

 

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΔΡΑΣΗΣ

 1. Πυροδοτήστε το πυροτέχνημα και πετάξτε το μακριά σας και μακριά από ανθρώπους, εύφλεκτα υλικά και ζώα.
 2. Εάν πρόκειται για την κατηγορία μασούρι-Ρωμαϊκό κερί ,στερεώστε το στο έδαφος με κλίση βολής σε ελεύθερο ουρανό και αποφύγετε να το κρατήσετε με τα χέρια σας αφού το ανάψετε. Αν αποφασίσετε να κρατήσετε το μασούρι στα χέρια σας, αυτό γίνεται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη. Δείτε τις οδηγίες από εναέριες βολές.
 3. Τα πυροτεχνήματα δράσης απευθύνονται ΜΟΝΟ σε ενήλικους. Οι ανήλικοι μόνο με αυστηρή επίβλεψη από ενηλίκους, με δική τους ευθύνη.

      

ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ

 1. Τοποθετούμε το σιντριβάνι στο έδαφος, σε απόσταση ασφαλείας  10 μέτρων μακριά από ανθρώπους, εύφλεκτα υλικά και ζώα.
 2. Πυροδοτούμε το φυτίλι και απομακρυνόμαστε.
 3. Σε περίπτωση που το σιντριβάνι είναι ηλεκτρικό, για λόγους ασφαλείας η πυροδότηση θα πρέπει να γίνεται με μπαταρία 9v-12v ή με τηλεχειριζόμενη συσκευή.
 4. Μόνο για εξωτερική χρήση, εκτός κάποιων προϊόντων που ενδείκνυνται για εσωτερική χρήση και μόνο σε χώρους  με ταβάνι άνω των5 μέτρωνκαι να λειτουργεί ο εξαερισμός. Απόσταση ασφαλείας από ανθρώπους 10 μέτρα. Η χρήση σε εσωτερικό χώρο γίνεται με δική σας ευθύνη.

     

ΡΟΥΚΕΤΕΣ

 1. Τοποθετήστε την ρουκέτα σε σταθερή βάση σε σωλήνα ή  μπουκάλι χωρίς να σφηνώσει. Φροντίστε να μην γέρνει και να μην υπάρχουν εμπόδια στην κατεύθυνση της βολής. Προσοχή η ξύλινη βέργα θα ακολουθήσει τη ρουκέτα στην εκτόξευση. Έτσι κατά την τοποθέτηση να παραμένει ελεύθερη και όχι δεμένη.
 1. Μόνο για υπαίθρια χρήση, με ελάχιστη απόσταση ασφαλείας 50 μέτρα από ανθρώπους, ζώα, ξερά χόρτα, εύφλεκτα ή εύθραυστα υλικά και πάντα χωρίς να πνέουν άνεμοι.
 2. Πυροδοτούμε το φυτίλι και απομακρυνόμαστε 20 μέτρα. Οι ρουκέτες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.
twitter youtube pinterest instagram facebook